Ароматите като афродизиак

Ароматите са най-бързодействащият афродизиак.

Стара истина е, че някои парфюми

 въздействат като афродизиак – ароматите им разпалват страстта и февруари може да стане по-горещ от всякога!Начело на списъка с ухания, които имат най-голямо въздействие върху сексуалното желание, са топлите нотки на ванилия и сандалово дърво. Ванилията притежава още силата да намалява нивата на стрес и тревожност. Тя служи за повишаване на сексуалната потентност главно при мъжете. Сандаловото дърво успокоява и създава романтична атмосфера.

За повишаване на женското либидо още от древността се използва жасмин, който присъства в много от съвременните аромати. Другата съставка, която повишава силно женското

либидо, е иланг иланг.

Лавандулата по-рядко се използва в парфюмерията, но пък действа изключително благоприятно върху качеството на съня и желанието за секс. Твърди се, че Клеопатра е използвала лавандула, за да съблазни Марк Антоний и Юлий Цезар.

Доказано е, че уханията са най-бързодействащият афродизиак, за разлика от храните например, при които ефектът се дължи на натрупване с времето.

Сред най-известните афродизиаци при храните са какао, тиквени семки, сьомга, авокадо, банани, бадеми, фурми, червено вино. 

Източник: ЕLLE.BG

[widgets_on_pages id=”wop-%d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0″]

Редактор

Всички права запазени!

%d bloggers like this:

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Съгласен съм”, за да приемете използването на тези технологии. Вижте още

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Съгласен съм”, за да приемете използването на тези технологии.

Затвори