Любопитно,  Хороскоп и зодии

2023 – Годината на любовта

Прочетена: 1621
1 0
()
Време за четене:2 минути, 14 секунди

Според астрологичния опит всяка година има специална магия. Познаването им улеснява дните ни, знаейки кога и къде ви очакват опасности и как да ги избегнете. Още по-важно е да познаваш и използваш силните страни.

2023 управлява планетата Марс. Искрящо червено като огън или като кръв, то се показва през нощта. Понякога се приближава толкова близо до земята, че червеникавият му цвят свети като далечно око. Затова хората от по-ранни времена потръпваха, когато червеното му се увеличи. Ще събуди ли огъня в хората, за да воюват един срещу друг?

Но истинското значение на Марс не е война, а растеж! Той управлява пролетта и гарантира, че природата се събужда за нов живот след студа на зимата. На него дължим пъпки и клонки по дърветата, че свежа зеленина радва сухите поляни. Няма война между клоните на дърветата и стъблата на поляната. Това, че този Марс винаги е бил обвиняван във войнствени намерения не се дължи на небето, а на нас хората на земята, които сме се дистанцирали от истината.

Не само растителният свят се оживява от Марс, но и всички животни го усещат през пролетта и измислят хиляди и хиляди игри, за да спечелят противоположния пол. И ние, хората, не сме по-различни. Само дето похотта ни към противоположния пол не се изчерпва само с пролетта. В крайна сметка това желание иска повече от удовлетворение: във всеки съюз между жена и мъж има желание за създаване на потомство. Защото човек постига вечността чрез своите деца и внуци.

Това предполага, че в този Марс има нещо друго, а именно желанието за обединение. Тази сила е най-ясно изразена в астрологията чрез планетата Венера. Без тях Марс губи себе си, става безсмислен. Заедно с Венера възниква най-красивото нещо, което животът на земята произвежда: любовта.

В това отношение тълкуването на Марс в посока война и разрушение е погрешно. 2023 е година на любовта. От нас зависи да го приемем по този начин.

Дори в марсианска година управляващата планета не управлява сама. Той трябва да се примири с другите планети. Юпитер може да се погрижи да тълкуваме правилно управлението на планетата Марс, а именно в посока на спокойствието и любовта. Сатурн ще бъде в знака Риби от март. Това също подкрепя мнението, че 2023 г. е за любов, а не за война. Нептун е в знака Риби през цялата година. Посланието му е недвусмислено и ясно: животът има безкрайни измерения, всичко е възможно, но накрая любовта винаги побеждава.

Мотото на 2023 година е: „Amor vincit omnia“ („Любовта побеждава всичко“ според Вергилий).

Очаквайте годишният хороскоп за всяка зодия от зодиака.

В случай че статията Ви харесва и мислите, че би могла да бъде полезна за приятелите Ви, подкрепете я чрез споделяне.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласове:

Досега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Тъй като сте намерили тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Редактор

Всички права запазени!