drop of water, drop, impact
Любопитно,  Моето семейство,  Празници

Утре е Йордановден – тази нощ намислете своите желания!

Прочетена: 706
3 0
()
Време за четене:1 минути, 58 секунди

Утре (6 януари) е един от най-големите български празници, свързан с много обреди, обича, поверия и естествено – именници.

На този ден Йоан Кръстител покръства Исус Христос във водите на река Йордан. Йордановден се смята за последен от периода на т.нар. „мръсни дни“.

Днес настъпва нощта срещу празника Водици (Богоявление) – една от най-магичните нощи в годината. В днешният ден е добре да избираме осъзнато мислите си, защото ще се материализират. Да се фокусираме смело във всичко най- прекрасно и най-желано с пълна вяра в него. Този голям български празник води началото си от дълбока древност и от Слънчевия народ. Предците ни са знаели за очистителната, лечебната, животворящата сила, както и способността на водата да помни.

Казват, че тази нощ трябва да се говори на водата, да кажем от какво имаме нужда, какво искаме да знаем.

Какво се прави на 5 януари

Прави се ритуал с мълчана вода.

През деня хубаво си помислете за вашите искрени и дълбоки желания. Сега е прекрасен момент за ново начало и претворяване. Малко след залез налейте вода, от тази която обикновено ползвате, в тенджерка или дълбок съд. Излезте с водата на терасата, прозореца или двора. Останете в тишина, хванали съда с две ръце. Отпуснете се и постойте така поне 5 минути. Поздравявайте я и й кажете името си НА ГЛАС – тя вече ви познава. Оставете я за няколко часа под небето да се “измълчи” и пречисти. Преди полунощ излезте при нея и хванете хубаво съда, свързвайки се със своята вода. Помислете за най-голямото си желание, чието сбъдване ще донесе нова Сила и Радост. Не бързайте.

Заявете волята си ясно и категорично. Наричайте, не молете. Огледайте се във водата. Вижте вече сътворено в детайли. Къде сте? Кой сезон е? С кого сте?… И цялата радост във вас.

Завършвате на глас “Реченото ми да бъде сторено!” Покривате водата с бяла кърпа и оставяте да преспи на вън.

Какво да направите на 6 януари, Богоявление:

Първото, което трябва да направите, е да отидете при водата си. Измийте си очите и с много любов отпийте от нея. Направете го няколко пъти, като усещате своя дар с цялата си душа. Благодарете й! Приберете я и пийте през деня от нея. Тя е силна колкото е вярата, която е вложена.

В случай че статията Ви харесва и мислите, че би могла да бъде полезна за приятелите Ви, подкрепете я чрез споделяне.

Източник – интернет

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласове:

Досега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Тъй като сте намерили тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Редактор

Всички права запазени!