Моето здраве

С какво е полезна чашата вода на гладно сутрин

Прочетена: 2171
0 0
()
Време за четене:3 минути, 33 секунди

Може би сте чували за популярната като „холивудска” закуска – чаша топла вода с половин грейпфрут. Актрисите, на които цял свят се възхищава, започват така деня си, за да са сигурни, че имат един здравословен и тонизиращ сутрешен старт. Все по- често се говори, че чаша топла вода сутрин има редица ползотворни ефекти върху организма ни.

Топлата вода на гладно събужда тялото ни и активира процесите в него. Така денят, не само за съзнанието ни, но и за тялото, ни вече може да започне. Ако е хладка или топла, тя не причинява стрес, както студената, но помага за детоксикацията, активира перисталтиката и регулира наднорменото тегло.

Поне една чаша топла вода сутрин дори може да помогне за излекуване на някои болести. Особено тези свързани с храносмилателната и отделителната системи. Топлата вода разгражда натрупаните по стените на стомаха и червата шлаки и помага за тяхното извеждане извън тялото. Разрежда кръвта и така намалява напрежението върху кръвоносните съдове, може да помогне за коригиране на налягането – ниско или високо. Извеждайки токсините от организма ни, всички органи работят по- добре и като цяло се чувстваме по- здрави.

А можем ли да направим чашата ни с вода още по-здравословна?

Цитруси

Следвайки примера на холивудските знаменитости, ако към чашата с вода добавим сока на половин цитрус – лимон, портокал и др., ще получим още по-добър ефект. Повишеното съдържание на витамин С се отразява прекрасно на всяка една клетка, а тенът на лицето видимо се избистря. Киселината спомага за отделянето на излишните натрупвания в храносмилателната система и тялото се зарежда с енергия от сутринта. Въпреки, че може да ни се струва обратното, лимонът има способност да променя средата в стомаха от киселинна в алкална, което само по себе си предотвратява или спира зараждането на болестно състояние. Друг вариант е да комбинираме сока на половин лимон с половин чаена лъжичка сода, в една чаша вода. Това алкализира още повече средата на тялото и помага срещу киселини, гъбички и болки в корема.

Пчелен клей ( прополис, клеева тинктура )

През зимния сезон или, ако усещаме обща отпадналост и искаме да засилим имунната система, към чашата вода сутрин може да добавим няколко капки клеева тинктура. Това е алкохолният извлек от пчелен прополис или клей, който се смята, че действа много ефективно срещу широк спектър болестотворни организми. Прочиствайки тялото от микроорганизми, бактерии и др., засилваме имунитета и защитните му сили. Можем да го прилагаме вътрешно и външно (за кожни проблеми, хрема и др.), пчелният клей е съвършен природен продукт, който от дълги години се използва за лечение и профилактика на редица болести.

Оцет

Освен цитрусите, домашният ябълков оцет е друга полезна киселина, която, попадайки в тялото, има благотворен ефект върху всички органи. Всичко това се дължи на съдържащия се в ябълковия оцет пектин. Няколко лъжички добавени към чашата с вода помагат за отделянето на мазнините и борбата с целулита, премахване на торбичките под очите, както и основният ефект – заздравяване на разширените кръвоносни съдове. Постепенно се регулира кръвната захар и налягане, работата на сърцето се подобрява. Направата на домашен ябълков оцет не е трудна, а така ще сме сигурни, че наистина имаме качествен продукт.

Кислородна вода

Един по- нестандартен метод за лечение на тялото от натрупаните токсини е кислородната вода. Започвайки с една капка в чаша вода, стигайки до десет капки три пъти дневно, помагаме на тялото да се пребори с оксидиращите процеси на стареене и да изчисти натрупванията на тежки метали в клетките. Важно е да се спазва дозировката, като това се отнася за 3% разтвор на водородния пероксид. Руският професор Иван Неумивайкин е посветил над 30 г. проучвания и е лекувал стотици пациенти с този прост метод. Както е известно, кислородната вода унищожава огромен спектър патогенни организми, просто до скоро се смяташе, че се прилага само външно.

Много вода

Чашата вода не само сутрин, но и през целия ден, има много ефекти за цялото тяло. Помага ни да сме енергични, здрави и красиви. Дехидратацията за няколко часа може да доведе до тежки оплаквания, затова всички специалисти по хранене са единодушни, че количеството вода на ден варира между 1-3 л, в зависимост от теглото. Повечето процеси в тялото изискват наличието на вода, като то самото съдържа над 70% вода. Тя е източник на живот, а в комбинацията с няколко “помощника” е най-добрата и полезна напитка в летните жеги.

Източник:hera.bg

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласове:

Досега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Тъй като сте намерили тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Редактор

Всички права запазени!