Фото: Pixabay
Любопитно,  Моето здраве

Няколко причини, защо да употребяваме повече Какао

Прочетена: 1927
1 0
()
Време за четене:1 минути, 14 секунди

Какао

Тъмните какаови бобчета имат фантастичен вкус, на всичкото отгоре са и много здравословни със съставките който се съдържат в тях а също така са полезни и за душата.

Какаото не само е с по-добър вкус от боб, спанак или овесени ядки, но и осигурява значително повече желязо в организмът ни. Също така вегетарианците могат да използват суровите какаови зърна като растителен източник на желязо. Какаото съдържа много други разнообразни минерали и микроелементи като магнезий и калций.

Въпреки това, повечето здравословни съставки се съдържат в суровото какао. Колкото повече се обработва, пече или загрява, толкова положителните ефекти се губят.

Не е изненада за любителите на какаото: тъмният прах повишава настроението – и дори може да помогне срещу депресия. Освобождаването на така наречените хормони на щастието също може да помогнат за балансиране на хормоните и нивата на кръвната захар в случай на промени в настроението.

В допълнение, Анандамидът на мастни киселини който е открит в какаото е доказано, че осигурява положителни чувства. Преведено от санскрит, „Ananda“ означава нещо като радост или блаженство.

Анандамидът е компонент, който тялото ни произвежда. Интересното е, че това вещество има свойства, които са много подобни на ТНС — активното вещество в марихуаната. Ето защо, също го наричат “естествената марихуана”, която човешкото тяло произвежда.

Съдържащите се флаваноли в какаото също така имат хипотензивен ефект. Растителните вещества имат положителен ефект върху еластичността на кръвоносните съдове. Мозъкът е по-добре снабден с кръв и способността за концентрация се повишава и така какаото се превръща в естествен стимулант.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласове:

Досега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Тъй като сте намерили тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Редактор

Всички права запазени!