Моето здраве

Как де се преборим с настинката

Прочетена: 1971
3 0
()
Време за четене:1 минути, 36 секунди

Зима е, в тези студени дни доста често се случва да настинем. Каквато и настинка да е, може да се усложни и да премине в доста по тежка пневмония или бронхит, затова не трябва да я приемаме с лека ръка.

Най важното е вземете си болничен и останете в къщи, първо за ваше добро, второ за доброто на колегите си. Никой не иска да се зарази с хрема на работното място. 

Всяка настинка преминава през няколко етапа, но най важното е още от самото начало да започнем да я лекуваме. Личният лекар със сигурност ви е изписал нужните лекарства, но ние самите също може да се опитаме да възстановим имунната си система.

Започнете с лечението си веднага и след като сте приели медикаментите от доктора си, направете чай от мащерка и лайка, който ще успокои гърлото.

При настинка, доста често ни се случва да загубим апетит, но това не значи да не се храним а точно обратното. Най добрата храна в този момент ще е една топла витаминозна супа, може да е също пилешка супа, която се твърди, че има най добър положителен ефект.

Ако времето позволява и на вън не е студено, направете една освежаваща разходка на чист въздух. А след като се приберете, задължително си вземете горещ душ. Ако разполагате с малка ваничка или леген, сложете краката си в гореща вода с разтворена морска сол в нея.

Витамините са най-доброто средство срещу настинките, затова не преставайте да ги приемате и на вече витамин Ц. Тях може да си ги набавите от различни сокове, компоти и плодове. Силна витаминозна бомба е сокът на лимон примесен с пчелен мед.

Избягвайте сухите храни те допълнително ще раздразнят вашето гърло, което си е достатъчно болезнено.

Не се доверявайте изцяло на бабени рецепти, съвременните вируси доста са мутирали и може да си навлечете доста усложнения, затова вашият личен лекар знае как да ви посъветва най добре.

 


Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласове:

Досега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Тъй като сте намерили тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Редактор

Всички права запазени!