Любопитно,  Моето здраве

Как да превърнем обещанията в дела!

Прочетена: 1736
0 0
()
Време за четене:1 минути, 22 секунди

Навярно вече имате списък с набелязани промени.

Нещо сте започнали или пък просто сте се вдъхновили да започнете. Ако искате да вградите промените в живота си, опитайте тази отлична техника за микро решения, описана подробно от Кeрълайн Арнолд, технологичен експерт, изпълнителен директор на инвестиционна банка и носител на наградата Wall Street & Technology Award. На тази техника тя посвещава цяла книга, от която сега ви представяме най-важното накратко.

Микро решението е едно малко обещание към самия себе си, което позволява да приведем всяка задача в режим «автопилот».

Например, искате да отслабнете и си давате първото обещание:

 да замените въглехидратите в гарнитурата на вечеря със зеленчуци.

Такава задача е далеч по-лесна за изпълнение от общото и мъгляво «да се храня правилно». Щом свикнете с това действие, дайте си следващото обещание. Да, получава се по-дълго, но се получава!

Микро решенията действат, защото са конкретни и измерими, а не абстрактни. Лесно се изпълняват, затова и дават резултат. Но, за да се случи това, трябва да са строго планирани по дни или обвързани с някакъв сигнал (Прияде ви се нещо сладко? Вземете ябълка!).

Ако вашето микро решение е ежедневно, средно ще ви трябват около 4 седмици, за да влезе устойчиво в начина ви на живот; ако работите над него 2-3 пъти в седмицата – ще са нужни 8 седмици.

Не се препоръчва да въвеждате повече от 2 микро решения едновременно, най-добре е щом усвоите едно тогава да преминавате към друго.

Тази техника за промяна е идеална за реалисти и заети хора. А също и за тези, които неведнъж са пробвали да усвоят някой полезен навик, но са го зарязвали по средата.

Източник: Little Things

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласове:

Досега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Тъй като сте намерили тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Редактор

Всички права запазени!