Моето здраве

Какво се случва с организма, когато се обливате със студена вода?

Прочетена: 1980
0 0
()
Време за четене:1 минути, 0 секунди

1. Рязко свиване на кръвоносните съдове, при което кръвта започва да се движи с по-висока скорост. Определено се подобрява циркулацията на кръвта в цялото тяло. Укрепват се стените на артериите и вените, нормализира се работата на кръвоносната система като цяло, повишава се работоспособността на сърдечно-съдовата система.

2. Студеният душ кара тялото да изработва допълнително енергия, за да може да се сгрее.

3. Студената вода въздейства на мозъчната кора, като подобрява работата на всички части на мозъка. Активира мисленето и подобрява концентрацията.

4. Мускулните влакна рязко се свиват, което ускорява лимфопотока, а това се отразява на обменните процеси в организма.

5. Студеният душ е мини стрес за организма, което означава, че има активно освобождаване на хормони в кръвта. Това съществено ускорява всички обменни процеси в тялото. А ние изработваме устойчивост срещу мини стреса в ежедневието ни.

6. Студеният душ помага да започнем да дишаме по-дълбоко, а организмът се насища с кислород. Така се губи усещането за умора и сънливости се повишава работоспособността.

7. Ускоряването на метаболизма повишава имунната система на организма. Това повишава неговата устойчивост срещу вируси, бактерии и зарази. Което пък означава,че ще боледувате по-рядко и ще спрете да давате пари за лекарства.

Източник:www.elle.bg

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласове:

Досега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Тъй като сте намерили тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Редактор

Всички права запазени!