Аз жената,  Любопитно,  Моето семейство

Десет трика за почистване на дома

Прочетена: 1812
3 0
()
Време за четене:2 минути, 13 секунди
1. Ако стъклото на чашите е мътно

Отстранете натрупаният филм от минерали от твърда вода, като накиснете чашите в бял оцет за пет минути. След това изплакнете на ръка и подсушете с микрофибърна кърпа.

2. Почистете телефона си

Ужасната истина е че Вашият телефон, може да съдържа повече микроби, отколкото тоалетна седалка. Унищожете микробите с тампон, напоен със спирт. Същото направете и с дистанционното на телевизора и компютърната мишка.

3. Отстранете котления камък от каната за кафе и каната за  вода

Отстранете полепналите минерали, като напълните резервоара със смес, която е наполовина оцет, наполовина вода. Оставете разтвора да заври, след това изключете и оставете да престои 30 мин. Кипнете тенджера с вода и изплакнете.

4. Възстановете налягането на душа

Отпушете душ слушалката, като смесите равни части бял оцет и вода и ги изсипете в найлонов плик. Завържете торбата около душ слушалката, за да потопите дупките в разтвора и я закрепете с въртяща се връзка. Оставете да кисне до един час, след което отстранете и избършете разхлабените отлагания.

5. Направете универсален почистващ препарат

Ето една рецепта за почистващ препарат „Направи си сам“, който ще накара почти всяка повърхност да блести (особено кухненските плотове, уредите и вътрешността на хладилника). Комбинирайте 4 супени лъжици сода за хляб и 1 литър топла вода и избършете замърсяванията с гъба.

6. Отстранете миризмата от маратонките

След часове във фитнеса  поръсете малко сода за хляб в обувките си (и чантата си за фитнес), за да ги дезодорирате. Просто отръскайте содата от обувките, преди да ги обуете отново.

7. Отстранете маркер от дървени повърхности

Ако имате креативни деца, носете паста за зъби в задният си джоб. Тя ще отстрани рисунка с маркер от дървената маса.

8. Изтрийте драскулките по стените

Когато артистичните усилия на вашето дете свършат върху новата ви боя, изтъркайте леко с влажна гъба, поръсена със сода за хляб.

9. Направете препарат за почистване на стъкла с оцет

Смесете 1/2 чаша бял оцет с 1/4 чаша алкохол (70% концентрация) и 2 чаши вода и разпределете в празна бутилка със спрей. За да почистите прозорците си, изчакайте хладен, облачен ден и напръскайте разтвора върху стъклото, като избършете с чиста микрофибърна кърпа, за да избегнете оставянето на ивици.

10. Борба с миризмата на домашни любимци

Дезодорирайте меките, уютни места около къщата си – включително леглото за кучета – като натъркате повърхностите с влажна кърпа със сода за хляб. Оставите да престои 15 минути и след това почистете содата с прахосмукачка.

Очаквайте още съвети, които ще ви спестят време и средства и най-вече, ще улеснят живота на домакинята. 

В случай че статията Ви харесва и мислите, че би могла да бъде полезна за приятелите Ви, подкрепете я чрез споделяне.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласове:

Досега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Тъй като сте намерили тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Редактор

Всички права запазени!