Моето здраве,  Моето семейство

Трябва ли да оправите леглото веднага след ставане?

Прочетена: 1938
1 0
()
Време за четене:1 минути, 21 секунди

След като станете сутрин, обикновено трябва да сте бързи. Мнозина правят грешката да оправят леглото веднага. По този начин обаче акарите създават оптимални условия на живот.

Леглото не трябва да се оправя веднага след ставане. Всяки ден леглото ни, трябва да абсорбира около половин литър течност, която освобождаваме в съня си главно чрез изпотяване.

Важно е тази влага да излезе от матрака и постелките през деня. В противен случай, акарите намират райски условия, за да се размножават масово. Това е особено проблематично за страдащите от алергии.

Затова Вайленд препоръчва:

След като станете, първо разклатете добре одеялото или юргана и го преметнете на обратно. Това освобождава зоната, където обикновено лежи центърът на тежестта на тялото и дава възможност то да се проветри.

След това отидете в банята за сутрешния тоалет, направете си закуска и чак тогава оправете леглото си. Този период може да се използва също и за проветряване на спалното помещение.

Редовно изпирайте спалното бельо

Редовното пране на постелките гарантира, че акарите и бактериите в леглата и матрака няма да се размножават масово. Постелите обикновено трябва да се изпират на всеки две седмици.

Особенно важно е ако имате домашни любимци този период да се спазва а по възможност е добре даже всяка седмица да се повтаря процедурата.

Спалното бельо трябва да се пере при по-високи температури , 60 градуса е идеалната програма за повечето тъкани.

За завивки от сатен, лен или коприна по-подходящи са по-ниските температури. Тези тъкани са много чувствителни а високите обороти на центрофугиране могат да повредят материала.

Добрата хигиена и доброто подържане на спалните помещения може да спести много главоболия и не предвидени алергии.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласове:

Досега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Тъй като сте намерили тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Редактор

Всички права запазени!