Странни места в България

България е страна с много забележителности и красиви природни кътчета, ще се опитам да разкрия за вас а също така и за мен, красивите, загадъчни и причудливи места на нашата красива родина.
Тунелът на пътя Любовище – Рожен
Любовище – така се нарича едно малко известно пиринско село, което се намира само на 7 км от Мелник.
А това, което виждате на снимката, е тунелът, който свързва село Любовище с останалата част на света. Вероятността да сте минавали през него е минимална, защото селото се намира встрани от познатите туристически маршрути. За да попаднете там, трябва да отклоните вляво от пътя по посока на Роженския манастир, който се намира наблизо. Дължината му е 40 метра.
[widgets_on_pages id=”wop-%d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0″]
 По-различното на тунела при село Любивище е, че пътят минава през един от многото мелове в района (пирамидални образувания от пясъчно-глинести скали) и е прокопан е от местното население с подръчни инструменти.
В районът около най-малкият град на България, Мелник се намират доста различни забележителности, за който ще ви разкажем в следващи статии.

Редактор

Всички права запазени!

%d bloggers like this:

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Съгласен съм”, за да приемете използването на тези технологии. Вижте още

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Съгласен съм”, за да приемете използването на тези технологии.

Затвори