Любопитно,  Моето здраве

Невероятното кафе Инка или както е познато кафе Цикория

Прочетена: 2551
0 0
()
Време за четене:2 минути, 3 секунди

Кафе Инка или познато към днешна дата като кафе от цикория

Огромен процент от хората залагат на кафе сутрин. Консумацията на напитката се е превърнала в традиция както при подрастващи, така и при възрастни хора. Кафето ободрява и позволява на хората да изпълняват дневните си нужди с по-голяма лекота и увереност.

Не малко са и хората, които залагат на кафе повече от веднъж на ден (2 или 3 пъти). Колкото по-дълго време един човек е успявал да се събуди благодарение на кафето, толкова по-трудно е да го откаже в определен етап от живота си.

Горещата напитка реално води до пристрастяване. Всяко прекаляване нанася вреди върху организма. Тук идва на помощ кафето от цикория или както е било известно преди много години – кафе Инка.

Няма възрастен, който не е усещал вкуса на напитката. Малко от тези хора обаче знаят от какво всъщност е направено кафе Инка и защо е толкова подходящо да се приема като цялостен заместник на кафето, което сега пием.

Кафе Инка – качества, за които не сте подозирали

Кафето е направено от жълъдово брашно с цикория. В изсушеният корен на цикория се открива 98% инулин. Той е пробиотик, който е изцяло разтворим във вода. Благодарение на него се извършва лесно усвояване на важни елементи.

Едни от тях са магнезий и калций. Освен това кафе Инка или кафе от цикория е подходящо за хора с проблеми с храносмилането. Питието зарежда с необходимата енергия дневно и подобрява храносмилането.

То се оказва перфектен заместител на обикновеното кафе и е силно препоръчително за хора със здравословни проблеми. У нас диворастящата цикория се намира в билкови аптеки. Тя притежава в пъти по-силно изразени свойства от градинската.

От стръковете и цветовете й се правят запарки. За целта 2 чаени лъжици от лечебната билка се слагат в една чаша с вода. Корените на растението доста помагат при проблеми с жлъчката.

Кафе Инка – богато съдържание

Продуктът е богат на дъбилни вещества, микроелементи, каротини, минерали, органични киселини, пектин, холин, редица витамини като С, PP, B1 и B2, протеини и др.

Напитката не съдържа кофеин и освен това подобрява функциите на организма. Тя го обогатява с всички изброени елементи, а при продължителна консумация регулира и стойностите на кръвната захар.

Кафе Инка понижава нервното напрежение и помага при проблеми с кръвното. Благодарение на него се уравновесяват нивата на кръвното налягане.

Кафе Инка или кафе от цикория, както вече е известно у нас, притежава много качества, за които обикновеното кафе дори не може да претендира. Замислете се сериозно.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да я оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласове:

Досега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Тъй като сте намерили тази публикация за полезна...

Последвайте ни в социалните мрежи!

Редактор

Всички права запазени!