Как де се преборим с настинката

Зима е, в тези студени дни доста често се случва да настинем. Каквато и настинка да е, може да се усложни и да премине в доста по тежка пневмония или бронхит, затова не трябва да я приемаме с лека ръка.

Най важното е вземете си болничен и останете в къщи, първо за ваше добро, второ за доброто на колегите си. Никой не иска да се зарази с хрема на работното място. 

Всяка настинка преминава през няколко етапа, но най важното е още от самото начало да започнем да я лекуваме. Личният лекар със сигурност ви е изписал нужните лекарства, но ние самите също може да се опитаме да възстановим имунната си система.

Започнете с лечението си веднага и след като сте приели медикаментите от доктора си, направете чай от мащерка и лайка, който ще успокои гърлото.

При настинка, доста често ни се случва да загубим апетит, но това не значи да не се храним а точно обратното. Най добрата храна в този момент ще е една топла витаминозна супа, може да е също пилешка супа, която се твърди, че има най добър положителен ефект.

Ако времето позволява и на вън не е студено, направете една освежаваща разходка на чист въздух. А след като се приберете, задължително си вземете горещ душ. Ако разполагате с малка ваничка или леген, сложете краката си в гореща вода с разтворена морска сол в нея.

Витамините са най-доброто средство срещу настинките, затова не преставайте да ги приемате и на вече витамин Ц. Тях може да си ги набавите от различни сокове, компоти и плодове. Силна витаминозна бомба е сокът на лимон примесен с пчелен мед.

Избягвайте сухите храни те допълнително ще раздразнят вашето гърло, което си е достатъчно болезнено.

Не се доверявайте изцяло на бабени рецепти, съвременните вируси доста са мутирали и може да си навлечете доста усложнения, затова вашият личен лекар знае как да ви посъветва най добре.

 


Коментари

BulgarianEnglishFrenchGermanRussian

'Бисквитките' ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате и с използването на 'бисквитки'

%d блогъра харесват това: