Изкуствен интелект ще предсказва, извършването на престъпления

Полицията в японската префектура Канагава разработва система с изкуствен интелект, която да предвижда къде и кога е най-вероятно да бъдат извършени престъпления, съобщава информационна агенция Asahi.

Системата ще е първата по рода си в страната и ще бъде тествана през 2020 година.

Изкуственият интелект ще анализира данни за 1 млн. престъпления и 800 хил. инцидента, които са се случили в миналото. Системата ще включва данни за пола и възрастта на хората, които са били замесени в съответните деяния, начина на извършването им, както и допълнителна информация за климатичните условия и терена.

Редактор

Всички права запазени!

%d bloggers like this:

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Съгласен съм”, за да приемете използването на тези технологии. Вижте още

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Съгласен съм”, за да приемете използването на тези технологии.

Затвори