Аз жената,  Любопитно,  Моето семейство

Домашни хитрини

Прочетена: 1891
3 0
()
Време за четене:2 минути, 26 секунди

Всички предпочитаме екологични начини за почистване у дома. Представяме ви, още няколко варианта с универсални продукти, като сода за хляб, сол, оцет и паста за зъби. Дано сме ви полезни.

1. Отпушване канала на мивката

Когато забележите, че канализацията ви започва да се запушва, изсипете 1/2 чаша сода за хляб, последвана от 1/2 чаша оцет. Покрийте с мокра кърпа, за да запазите ефекта, подобно на научен опит. Изчакайте пет минути и след това изплакнете с гореща вода.

2. Разплитане на плетена огърлица

Никога повече не губете време в отчаяно дърпане на заплетени бижута. Разхлабете възела, като поръсите малко бебешка пудра върху него и след това използвате карфица, за да го разглобите.

3. Омекотете пухкавите кърпи

Ако имате твърда вода, натрупването на минерали може да направи вашите кърпи твърди. За да премахнете отлаганията, изперете кърпите във възможно най-горещата вода и добавете 1 чаша амоняк и кърпите ще станат отново меки.

4. Отстранете петната от дъската за рязане

Прокарайте отрязаната страна на лимон върху дъската, за да премахнете петна от храна и миризми. За допълнителна почистваща сила, първо го поръсете със сол или сода за хляб.

5. Блясък на сребърни предмети

Забелязвате, че любимият ви пръстен, гривна или лъжица за сервиране изглеждат малко остарели? Намокрете го, разтрийте го с малко паста за зъби, изплакнете и подсушете с чиста кърпа за блясък.

6. Полиране на надрасканите мебели.

Имате драскотини  по дървените мебели? Натрийте ги с ядка от орех, за да маскирате щетите.

7. Освежете вашата микровълнова печка

За да отстраните по-лесно полепналата мръсотия, загрейте чаша вода, няколко супени лъжици оцет и нарязан лимон на висока степен, докато прозорецът на микровълновата се изпоти от парата. Оставете купата да престои 5 минути, преди да отворите вратата, и избършете вътрешността с лекота.

8. Напълнете съдомиялна машина – но не и със съдове.

Пластмасови играчки, държачи за четки за зъби са само някои от предметите, които могат да бъдат почистени безпроблемно в миялната машина.

9. Петна от дървени плотове

Готварската сол може да изтрие петна от плотове от месарски блокове. Просто я поръсете върху петната, след това натъркайте с половин лимон. Оставете да престои една нощ, след което изплакнете с вода.

10. Освежете растенията с майонеза

Вземете съвет от професионални цветари: Почистете прашните саксийни растения с малко мек сапун и вода, след това използвайте хартиена кърпа, за да втриете капка майонеза във върховете на листата, за да ги направите допълнително жизнени.

11. Премахнете топчетата от дрехите

Текстурираните гъби за чинии са идеални за почистване на износен пуловер. Внимателно прекарайте гъбата през дрехата, за да премахнете мъха.

12. Почистете разливите от фурната

Ако не притежавате самопочистваща се фурна, има и друг ефективен начин за премахване на остатъци.  Поръсете готварска сол, за да абсорбирате пресни разливи, и я избършете с влажна гъба или кърпа, след като фурната се охлади.

Източник: интернет

В случай че статията Ви харесва и мислите, че би могла да бъде полезна за приятелите Ви, подкрепете я чрез споделяне.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Редактор

Всички права запазени!