Да, бирата е по-здравословна, отколкото предполагахте: Ето 3 ползи от нея

two mugs of brown liquids

Поглезете се с чаша бира тази вечер, защото всъщност е добре за вас!

Знаем, че бирата може да ви направи невероятно щастливи, но има и други ползи!

1.През 2021 г. беше проведено проучване за въздействието на бирата върху здравето на сърцето. Резултатът? Бирата всъщност може да бъде полезна! 

Пиенето на  1– 2 бири на ден намалява риска ви от инфаркт. Дори за хора, които вече страдат от сърдечни проблеми, пиенето на бира не е лош избор. Хората, които вече са имали сърдечен удар, са живели по-дълго след това, като са пили бира редовно.clear drinking glass with beer

2.Бирата има много хранителни вещества!

Тя е по хранителна даже и от виното, защото бирата съдържа както повече протеини, така и витамин В, както показва изследване в Американския инситут на медицинските науки. Освен това бирата съдържа антиоксиданти, които предпазват от много заболявания.

3.По-нисък риск от диабет.

Добрата бира не само насърчава здравето на сърцето, но и понижава риска от диабет. Проучване на повече от 70 000 участници заключи, че хората, които пият около 14 чаши алкохол седмично, са по-малко склонни да развият диабет тип 2.

 

 

Редактор

Всички права запазени!

%d bloggers like this:

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Съгласен съм”, за да приемете използването на тези технологии. Вижте още

Ние и нашите партньори използваме технологии като “Бисквитки” за персонализиране на съдържанието и рекламите, които виждате, както и за да анализираме трафика на сайта. Изберете “Съгласен съм”, за да приемете използването на тези технологии.

Затвори